TEKST & FOTO MALENE GUDE
Madlavning om bord hos os skal være nemt, sundt og lækkert – og ikke mindst lokalt. Du kan selvfølgelig vælge at købe en havneburger eller pizza. Det støtter den lokale restaurant. For mig smager det bare ikke af fisk. Og når jeg ser prisen på en pizza, så tænker jeg på, hvor helt utrolig meget lækker fisk, man kan købe for de penge – og jeg vil så gerne, at vi kan blive ved med at købe fisk i havnene. Så for mig er fisk budgetvenlig supermad og helt klart min førsteprioritet.
Der er dage, hvor vi vil ligge for svaj eller på ”øde øer”. Så er der dage, hvor vi kommer sent i havn, og købmanden eller fiske-huset er lukket – og hvis vi ikke husker at handle dér, så bliver der lukket for bestandig! På de dage uden indkøbsmuligheder må vi trylle noget rescue-mad ud af skabe og skuffer, og det er faktisk meget sjovt at lege ”overlevelses-tur” med familien – når ellers båden har et nogenlunde basislager.