- En meget stor Pighvar eller to mindre – ca. 1½-2 kg
- Smør – rigeligt
- 2 dl hvidvin
- Salt og peber
Rengør pighvaren ved at gnide med salt på oversiden Fjern indvolde og gæller. Lav et par ridser i skindet. Læg fisken i en paellapande, bradepande eller en stor alu-bakke og hæld en lille sjat vand og tør hvidvin ved. Salt og peber og smørklatter på toppen og lidt dild eller persille ind i fisken, hvis du har. Stanniol over og så i ovnen ved ca. 225 grader (fuld gas) i 35-40 minutter.
Når fisken er mør, hældes væden forsigtigt fra over i en kasserolle, hvor den koges op og smages til med salt/peber, evt. citron og mere smør – det er det rene guld og bliver til ”englesauce”, som ligner en beurre-blanc til forveksling. Fisken serveres i panden, hvor den holder sig godt varm. Slethvar og søtunge kan naturligvis tåle samme fornemme behandling.
Tilbehør:Nye kartofler, dampet asparges, sukkerærter, ærter, gulerødder i stave alt efter, hvad du kan få fat i. Kan dampes for sig eller lægges ned til fisken de sidste 10 minutter. Englesauce på toppen – så synger englene!