Sensommer rimer på varm suppe! Men kan det mætte en sulten sejler? Sensommer rimer på varm suppe! Men kan det mætte en sulten sejler? Prøv Bulderbassen her. Fyldig og stærk fiskesuppe og selvfølgelig en bådversion af den berømte Bouillabaisse fra havnebyen Marseilles. Hvis du ikke har lyst til suppedas i båden, så kan du sejle til Mölle, gå den fantastiske tur til fyret på Kullen, hvor du kan købe en genial fiskesuppe i boden – eller hvis det skal det være ekstra nemt, så nøjes du med at gå op på kajen, hvor Bistroen på det hyggelige Hotel Kullaberg serverer en virkelig solid fiskesuppe. Bon appetit!
- 800 g eller mere af mindst 3 slags af f.eks. torsk, laks, pighvar, mørksej, rejer, jomfruhummer, musling
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 fennikel
- Tomatpuré – 2 små dåser eller en stor
- 1 glas hvidvin
- 0,5-1 g safran – gurkemeje, hvis det er en studenterudgave
- Fiskefond – kan være svært at få, men findes på nemlig.com (du kan overleve med grøntsagsbouillon, men det er noget lidt andet)Mayonnaise – gerne rørt med lidt safran i god tid, så den smukke farve fordeler sig
- Godt brød
Klargør fisken i lige store stykker. Jeg kan bedst lide, at laksen ikke udgør mere end 1/3, da den kan blive ret voldsom. Varm din ovn til varmt brød, hvis muligt.Rengør og snit grøntsagerne, fenniklen skal i ske-venlige stykker, og steg dem let gyldne i din store gryde. Rør tomatpureen i og så på med hvidvin og fiskebouillon. Lad koge og tykne lidt. Smag til med safran, salt og peber, evt. chili. Nu er den brandvarm og du lægger fisken i. Lad det lige boble op igen, før du fylder skaldyr i, de skal kun have et øjeblik. Smag til igen. Man kan supplere med et lillebitte skvæt fløde, men ellers gør mayonnaisen sit. En anden variant får du med lidt appelsinsaft eller Pastis.Serveres – når alle er klar – rygende varm i skåle. Persille på toppen er flot. Safranmayonnaise kan man selv dosere. Brød til.